Резиденцію Святого Миколая у Патріаршому домі вже відвідало чотири тисячі дітей

Читай також

  • У чому символізм Лазаревої суботи та неділі Входу Господнього у Єрусалим
  • Про гідність дитини мовою мистецтва — підсумки проєкту «SAFEGUARDING. Безпека дитини в середовищі церкви»
  • Перешкоди, щоб зустрітися з Ісусом
        • Резиденцію Святого Миколая у Патріаршому домі вже відвідало чотири тисячі дітей

          Свято повинне тривати, особливо, якщо воно для дітей і спрямоване на збільшення добрих справ у світі. Тож від 26 листопада і до 17 грудня дітвора має нагоду відвідати казкову резиденцію Святого Миколая у Патріаршому домі у Львові.

          Вже з перших днів охочих поспілкуватися з Миколаєм, подивитися унікальну виставу, поправлятися у створенні мальовничих пряників під час майстер-класу та й ще отримати смачні подарунки, було суттєво більше, аніж квитків.

          — Ми щороку стараємося створити свято для дітей. Цьогоріч обрали формат, який відповідає вимогам часу ― бути відкритими до інших і в різний спосіб творити діла милосердя та благодійництва. Ми зібрали наших партнерів, які фінансово допомогли організувати Резиденцію Святого Миколая. Всі кошти, які отримаємо за придбання квитків (коштує 300 грн із особи) передамо на підтримку Збройних сил України та в «Місто добра» в Чернівцях, яке опікується мамами з дітьми, що потрапили у складну життєву ситуацію, стали жертвами домашнього насилля, мають ризик опинитися на вулиці, потребують підтримки в соціалізації та реінтеграції, проживають за межею бідності. Ми планували продати три тисячі квитків, щоб отримати пів мільйона і розділити ці кошти на благодійність. Та вже за кілька днів від початку роботи резиденції розкупили 3,5 тисячі квитків, тож довелося призупинити продаж, бо охочих було більше, ніж міг вмістити зал, — розповіла Мирослава Полець — комерційна директорка Патріаршого дому, фахівчиня проєктів Комісії УГКЦ у справах охорони здоров’я, директорка і засновниця благодійного фонду «Майстерня милосердя».

          Популярність цієї Резиденції зумовлена кількома чинниками. Як зазначила пані Мирослава, у них — найдешевші квитки й найвища пропозиція.

          — Діти отримують у подарунок солодощі «Лукас», книжечка «Святий Миколай і моє класне життя» видавництва «Свічадо» та освячені вервички від Блаженнішого Святослава. Крім подарунка діти отримують виставу або майстер-клас, розмову з Миколаєм, гостимо какао з маршмелоу. У будні резиденцію Миколая відвідує близько 300 дітей щодня, у вихідні — понад 400. В Резиденції Святого Миколая у Патріаршому домі вже побували близько чотирьох тисяч дітей, — зазначила Мирослава Полець.





          — У нас була надзвичайне свято завдяки старанням нашої натхненності та креативної директорки Наталки Карпи, яка з молодими артистами створили ексклюзивну виставу. Під час відкриття, наприкінці першої вистави, на подвір’я Патріаршого дому приїхав Миколай на кареті, запряженій четвіркою коней, яку знімали у фільмі «Довбуш». Також увесь день у нас гостював пес Патрон. Дітки могли купити мерчі з його зображенням. Упродовж свята ми гостили малечу морозивом і цукерками «Пес Патрон». Діти спілкувалися зі святим Миколаєм, фотографувалися, — додала пані Мирослава.

          Партнерами заходу є мережа магазинів «Рукавичка», «Галицька свіжина», ПП ВТК «Лукас», ТМ «Лімо», Lean Institute Ukraine, Biel Trans Europe, BTE group, інформаційні партнери — Радіо Львівська хвиля, Радіо Люкс», ТРК 1 Західний, Радіо Перше, виступали на концерті, Юлія Рознен, Наталка Карпа, КетаРіна, Юлік, Андрій Заліско, Зиновій Карач і Каріна.

          10 грудня для маленьких гостей Павло Табаков показував частинку свого дитячого мюзиклу «Різдво».

          16 грудня у Резиденції Святого Миколая майстер-клас з виготовлення мальованих пряників даватиме суддя кулінарного реаліті-шоку «Майстер-шеф» Тетяна Літвінова.

          А 17 грудня гостюватиме молодша група балету «Життя» — «Смайлики» і демонструватиме різдвяну виставу.

          «Майстерні милосердя» для дітей зі сиротинця «Добре серце» з Нового Милятина, яким досить давно опікуємося, надаємо квитки безоплатно. Для них нещодавно подарували одяг і взуття від благодійників із Іспанії та Італії. Безоплатно відвідати резиденцію святого Миколая мали можливість також 13 дітей полеглих героїв. Ми також опікуємося геріатричним центром, куди теж регулярно надаємо допомогу, — підкреслила пані Мирослава.


          Підготувала Наталія Павлишин

          Фото та відео зі сторінки Патріарший Дім у Львові 

           

          Читай також

        • У чому символізм Лазаревої суботи та неділі Входу Господнього у Єрусалим
        • Про гідність дитини мовою мистецтва — підсумки проєкту «SAFEGUARDING. Безпека дитини в середовищі церкви»
        • Перешкоди, щоб зустрітися з Ісусом
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"